Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Logo Beatrix De Meern

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2A: Wij bouwen een huis
We zijn weer van start gegaan! En wat hebben we vandaag geluk gehad dat de graafmachine van de oom van Elze naar school kon komen. Hij heeft over de graafmachine verteld, hij heeft laten zien hoe de graafmachine werkt en als klap op de vuurpijl mochten we er ook nog in zitten! De kinderen hebben genoten (en de juf ook).

 

 

Groep 6/7: 3D ladder
Zie hier enkele resultaten van de 3D laddertekeningen. De kinderen hebben de tekeningen meegenomen. Het effect is thuis het beste te zien door een camera.

 

Groep 6: Japan
Afgelopen vrijdag zijn we begonnen met het thema Japan voor kunst en cultuur. De juf begon met verhalen en foto's van haar reis door Japan en daarna hebben we bloesem takken geknutseld. Iedereen was heel geconcentreerd aan het werk en de resultaten zijn prachtig! Ook de kinderen die het aan het begin nog lastig vonden hebben nu geleerd hoe zij nette takken kunnen schilderen.

 

 

 

Groep 5: Spanje
Vandaag hebben wij mindmaps gemaakt over 'ons' land Spanje. In groepjes hebben de kinderen zelf een onderwerp gekozen om informatie over op te zoeken. Hierbij hebben de kinderen geleerd hoe je informatie op kunt zoeken op het internet. We zijn al even bezig met het landenproject en kunnen niet wachten om alles bij de afsluiting te laten zien. U komt toch ook kijken?

 

 

Groep 4 Australië
Misschien hebben jullie het al gehoord van de kinderen, ze zijn namelijk lekker enthousiast; we werken de komende weken over het land Australië. Gister is de vader van Lauren in de klas geweest om te vertellen over zijn tijd in Australië. We hebben gehoord dat de Aboriginals de eerste bewoners waren van Australië, dat deze mensen er nu nog wonen en heel dicht bij de natuur leven en er alles van weten. Ook hebben we de kunst die ze maken bekeken en weten we daarvan dat elke vorm een betekenis heeft. De vader van Lauren had ook een instrument mee; een didgeridoo, dat vonden de kinderen mooi klinken. Erg leuk om de verhalen te horen en te merken hoe enthousiast de kinderen waren. De foto's van 'gevaarlijke' vissen en de beschilderde Aboriginals vonden ze indrukwekkend om te zien. Nu gaan de kinderen zelf aan de slag met het maken van een kangoeroe, een boemerang en het beschilderen van een canvas met de schildertechniek dotpainting, zoals de Aboriginals dat ook doen. Jullie kunnen dit moois allemaal komen bekijken op 12 februari.

 

 

 

 

 
  • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten
  • Agenda7 dagen vooruit
   X

   Komende 7 dagen geen geplande activiteiten.

   Volledige agenda
   klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten
Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online